Judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis că procurorii trebuie să refacă rechizitoriul în ceea ce îl privește pe OLTEAN DUMITRU OVIDIU, fiul primarului din Mințiu Gherlii. Tânărul este acuzat de vânzare de droguri și este inculpat, alături de câțiva ”bombardieri” din zona Gherla-Dej, de vânzarea de etnobotanice.

”În temeiul art. 345 alin. 1-3 C.proc.pen. admite în parte excepţiile formulate de inculpatul O.D.O prin avocat ales, respectiv excepţia vizând neregularitatea rechizitoriului (emis de DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj în dosarul penal nr. 307D/P/2021) în ceea ce priveşte descrierea capătului de acuzaţie adus inculpatului O.D, de vânzare de substanţe cu efect psihoactiv prin intermediul inculpatului Ţ.C, cu motivarea expusă prin prezenta încheiere. Respinge celelalte cereri şi excepţii formulate în faza camerei preliminare de inculpaţii O.D.O, H.E.C şi I.M.A. În temeiul art. 345 alin. 2 şi 3 C.proc.pen., dispune comunicarea de îndată a dispoziţiilor din prezenta încheiere către DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, pentru remedierea neregularităţilor rechizitoriului în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii, procurorul urmând a comunica totodată judecătorului de cameră preliminară, în acelaşi termen, dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. Fără cale de atac separat de încheierea finală din camera preliminară. Pronunţată în camera de consiliu”, arată soluția pe scurt a tribunalului clujean, potrivit Gazeta de Cluj.

În februarie, procurorii au dispus reținerea a 10 persoane acuzate că vindeau etnobotanice elevilor de liceu din zonă.

Este vorba despre Iuhos Attila Mihai, Rus Andrei George, Constantin Emanuel Mihai, Tepar Catalin Marian, Hora Eduart Cristian, Mate Zoltan, Mureșan Simion Daniel, Ciurar Codrut Alexandru, Oltean Dumitru Ovidiu și Tămaș Flaviu Casim.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate mai multe plicuri ce conțin substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, bunuri folosite la porționare și distribuire, înscrisuri și sumele de 67.600 lei și 500 euro.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, fără a deține autorizație prealabilă emisă de ANSVSA, 10 suspecți au procurat, manipulat și distribuit în mod direct substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive sub formă de substanță pulverulentă și solidă pe raza județului Cluj. De asemenea, în luna octombrie 2021, unul dintre suspecți a comandat și primit din afara țării un colet conținând cantitatea de 5017,5 grame de substanță susceptibilă să producă efecte psihoactive.

coral