Emil Boc, invitat în cadrul unei emisiuni, și-a exprimat opinia în legătură cu Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Deasupra Prefecturii Clujului există semne de întrebare, neștiindu-se dacă actualul prefect, Mircea Abrudean, va rămâne în funcție sau dacă Prefectura va fi preluată de un membru USR.

Emil Boc despre Mircea Abrudean, prefectul Clujului: „Este un prefect excelent!”

Totuși, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și-a exprimat mulțumirea în legătură cu performanțele pe care Abrudean le-a avut în ultimii doi ani de când este în fruntea prefecturii.

„Domnul Mircea Abrudean este un prefect excelent al județului Cluj și mă bucur că îl avem aici, alături de noi. E un om care s-a remarcat printr-un profesionalism de excepție. Este și echilibrat și este omul potrivit la locul potrivit. Datorită lui am reușit să ținem sub control orașul și județul în vremurile acestea grele”, a spus edilul.

Mircea Abrudean ar putea deveni secretarul general al Guvernului

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, fostul deputat Lucian Heiuș și Tănase Stamule, fost consilier al lui Orban, sunt cele trei persoane care se luptă pentru funcția de secretar general al guvernului.

Funcția este una cheie, pentru ca secretarul general al Guvernului este a doua persoană ca importanță din Guvernul Cîțu, scrie G4media.ro. Dacă va obține postul, Mircea Abrudean ar avea rang de ministru și ar putea ajuta foarte mult Clujul, în proiecte precum Centura Metropolitană, Metroul, Trenul Metropolitan și terminarea Autostrăzii Transilvania. 

Mircea Abrudean are o mare susținere din partea politicienilor grei din Cluj și Transilvania și are șanse de a obține postul. Surse politice spun că încă lucrurile nu au fost tranșate și că postul ar putea reveni Clujului, în condițiile în care USR PLUS vrea Prefectura Cluj, o miză foarte importantă, dar și un troc pe care PNL Cluj l-ar accepta. În caz contrar, PNL Cluj nu va fi de acord niciodată să piardă această instituție de forță.

Liberalii din Transilvania îl aveau până acum în Guvern pe Lucian Bode, ministrul Transporturilor, mutat la Interne, pentru proiectele de infrastructură așteptate de toți transilvănenii. Fără un ”cap de pod” în guvern, aceste investiții sunt foarte greu de realizat până în iunie 2026, când trebuie cheltuite cele 30 de miliarde de euro oferite de Uniunea Europeană prin fondul de redresare și reziliență.

coral