O zi care trebuia sa fie una din cele mai fericite din viata ei s-a transformat intr-un cosmar pentru Andreea Balan. Vedeta a facut un stop cardiac in timpul operatiei de cezariana.

Pana acum, familia si medicii nu au dat detalii concrete despre complicatia suferita de vedeta. Spitalul privat la care Andreea a fost operata s-a limitat sa anunte doar ca a fost o complicatie extrem de rara ce nu putea fi prevazuta. Insa un medic obstetrician contactat de Libertatea.ro, spune ca ”incidentul obstetrical major” despre care vorbeste comunicatul de presa, nu putea fi decat o hemoragie masiva.

”Incident obstetric major inseamna ca a suferit o hemoragie masiva, care a provocat si stopul cardiorespirator. In cele mai multe cazuri, hemoragiile apar cand vorbim despre complicatii rare date de placentatii anormale”, spune doctorul citat de Libertatea.ro.

El mai spune ca ar putea fi vorba despre o culpa medicala: ”In cazul unei hemoragii masive date de o placentatie anormala, putem vorbi despre doua scenarii: fie a fost un deficit de diagnostic al medicului care i-a urmarit sarcina, fie a fost vorba despre un accident de tehnica chirurgicala chiar in timpul operatiei.”
Sandel Balan: ”De la spital nu au vrut sa-mi dea nicio informatie”

Tatal Andreei Balan, care se afla acasa, la Ploiesti, si a aflat de la televizor ca fiica lui a suferit o complicatie grava, spune ca a incercat sa contacteze rudele aflate la spital, dar nu a reusit, asa ca a sunat chiar la spital, insa nu a putut afla detalii despre starea Andreei.

”Am incercat sa aflu de la spital ce s-a intamplat. Am sunat, le-am zis ca sunt tatal Andreei, ca ma pot verifica, dar mi s-a transmis ca nu-mi pot da nici o informatie. Am cerut apoi sa vorbesc cu cineva din familie, pentru ca nimeni nu-mi raspundea la telefon.”

”Nu-mi pot explica ce s-a intamplat. Andreea este sanatoasa, nu bea, nu fumeaza, mananca exact ce trebuie si mereu se odihneste corespunzator. Posibil sa fie din cauza anesteziei. Bine ca era pe masa de operatie si ca scosesera deja fetita, altfel cine stie ce s-ar fi intamplat”, a mai spus Sandel Balan.
Directorul spitalului privat: Andreea Balan a avut 10% sanse de supravietuire

Doru Herghelegiu, directorul executiv al spitalului privat unde a fost operata Andreea, spune, insa, ca personalul medical a avut o reactie exemplara. ”Este un accident dramatic, imprevizibil. Dar din cei carora li se intampla asta, doar 10 la suta scapa!”

”In consimtamantul de nastere este undeva un paragraf in care este specificat si acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri”, mai adauga dr. Doru Herghelegiu. ”Multe paciente, in special cele care nasc pe cale naturala, sunt revoltate: ‘cum? eu pot sa mor la o nastere naturala?’ Trebuie sa mentionez ca aceasta complicatie care a aparut in cazul doamnei Balan este mai frecventa la nasterile pe cale naturala si nu la nasterile prin cezariana.”

Nici de aceasta data, reprezentantii spitalului privat nu au mentionat concret complicatia despre care vorbesc. coral