Mitropolitul Clujului a participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Acolo l-a premiat și pe fostul fotbalist Mihai Neșu cu ordinul ”Mihai Vodă” pentru mireni. 

”Rugăciunea ține lumea. E o sintagmă pe care am luat-o de la Sfântul Ioan Scărarul, când dădea el definiția rugăciunii. De fapt, un dicton străvechi creștin este acestea: ”Rugăciune și muncă” sau muncă și rugăciune. Una fără alta nu poate merge înainte. Avem nevoie și de rugăciune și de muncă. Oricum, însuși faptul că tinerii se întâlnesc este de mare folos. Zicem noi, după Scriptură, că ne aprindem ca lumină din lumină. Este de mare folos întâlnirea dintre tinerii noștri, care sunt viitorul României. 

E foarte important ca tinerii din ziua de azi să îl aibă pe Dumnezeu în suflet, pentru că alta este dispoziția lor interioară înspre a face ceea ce este de făcut, atunci când au un dram de credință. O determinare înspre o viață personală frumoasă! Să dea Dumnezeu să întemeieze familii puternice să aibă o viață frumoasă și pe tărâm social, pentru că țara are nevoie de oameni cuminți, lumea are nevoie de oameni cuminți”, a spus IPS Andrei, Mitropolitul Clujului. 

Mihai Neșu a spus că a ”observat din experiența asta de 11 ani, cu accidentul, că sunt momente în care niciun om nu te poate ajuta, chiar dacă mulți își doresc să te ajute, dar nu pot intra acolo în sufletul tău, să te ajute. Acolo numai Hristos poate, prin harul lui, și atunci am ajuns la concluzia că este cel mai de folos pe lumea asta să fim prieteni cu Hristos și când reușim… Nu am reușit încă la nivelul pe care mi-l doresc, dar cred că atunci când reușim asta putem să îi iubim la un nivel corect pe toți oamenii din jurul nostru”, a spus Mihai Neșu. 

În perioada 26-27 august, în municipiul Cluj-Napoca a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Evenimentul a reunit peste 1500 de tineri, sub genericul „Rugăciunea ține lumea”. Festivitatea de deschidere a avut loc în Piața Unirii, în prezența celor cinci ierarhi ai mitropoliei. Slujba de Te Deum a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, după care ierarhii i-au felicitat pe tinerii prezenți.

În Piața Unirii a avut loc și un program artistic.

coral