În curând se va schimba complet modul de gestionare a deșeurilor în municipiul Turda. O nouă companie de salubritate va asigura aceste servicii din acest an. 

Având în vedere faptul că noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor a devenit operațional, serviciile de salubritate în județul Cluj vor fi asigurate de alți operatori, în baza licitațiilor organizate de Consiliul Județean Cluj, prin intermediul ADI Eco-Metropolitan Cluj. Astfel, pentru municipiul Turda licitația a fost câștigată de SUPERCOM S.A.

„Potrivit informațiilor pe care le avem până în acest moment, noua firmă va începe activitatea în municipiul Turda cel tarziu în luna mai a acestui an, iar reprezentanții companiei ne-au informat că vor veni cu circa 25 de mașini noi, euro 6, din 2020, și vor asigura servicii de înaltă calitate (cu sistem de cântărire, sistem GPS la mașini pentru urmărirea trasabilității deșeurilor, etc).

În anul 2020 în Turda am lansat și un proiect pilot de colectare selectivă, constând în colectarea separată a deșeurilor în zona de case din cartierul Turda Nouă. Astfel, locuitorii din cartierul Turda Nouă primesc regulat sacii necesari pentru colectarea selectivă a deșeurilor și pliantele de informare, acest proiect urmând să fie extins la nivelul întregului municipiu, astfel încât să ne aliniem normelor europene în vigoare.

Odată cu aceste schimbări, vom intra într-o cu totul altă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor atât în municipiul Turda cât și în întreg județul Cluj, aceste servicii urmând să fie prestate la o calitate net superioară și cu costuri mai reduse”, a transmis Matei Cristian, primarul municipiului Turda.

coral