Pescarii din Chile au prins zilele trecute un „monstru” marin, de peste 5 metri lungime. Este vorba despre un Pește-vâslă uriaș, care în mitologia japoneză este aducător de dezastre, precum cutremure sau inundații, potrivit emol.com.

Peștele a fost prins luni dimineață, de pescarii din Arica, o localitate aflată în nordul țării, aproape de granița cu Peru. Institutul de Dezvoltare a Pescuitului din Chile (IFOP) a publicat pe pagina sa de Twitter o filmare care arată mai mulți localnici adunați în jurul „monstrului” scos din ocean.

Însă este neobișnuit ca un astfel de pește să fie găsit aproape de țărm. Această specie trăiește de obicei la adâncimi mari, între 200 și 500 de metri, și uneori chiar la 1.000 de metri sub nivelul mării.

În cultura japoneză, dacă această specie este observată în apropierea coastei, este un semn că va urma un cutremur puternic sau un tsunami.

Peștele-vâslă uriaș este unul dintre cei mai lungi pești osoși din lume, putând ajunge până la 15 metri.

„Au guri proeminente și mici și o înotătoare dorsală roșiatică voluminoasă care se întinde de la cap până la capătul regiunii caudale, printre cele mai distinctive aspecte ale sale”, a spus Gonzalo Muñoz, cercetător de la IFOP.

 

coral