Mai mulți cetățeni au semnalat că, în ciuda inaugurării benzii dedicate pentru transportul în comun, autobuzele și troleele circulă în continuare pe banda a doua de pe Bulevardul Nicolae Titulescu.

În ședința din 20 martie, Comisia de circulație a hotărât înființarea unei benzi dedicate pentru transportul în comun și biciclete, pe B-dul Nicolae Titulescu, tronsonul cuprins între strada Septimiu Albini și Piața Cipariu, pentru sensul de circulație spre centrul orașului. Aceasta se conectează cu banda dedicată existentă din Piața Cipariu și a intrat în vigoare începând cu data de 2 aprilie.

Cu toate acestea, banda dedicată le-a dat mari bătăi de cap șoferilor de trolee și autobuze. Motivul? Pomii de pe marginea drumului!

Un clujean a semnalat faptul că arborii de pe marginea carosabilului au fost „ciuntiți” în exces de municipalitate, întrebându-se dacă această problemă nu ar fi putut găsi o soluție mai estetică. Viceprimarul Dan Tarcea a venit cu precizări privind acțiunea Primăriei și a ținut să liniștească ecologiștii: "pomii sunt în regulă!"

Au crescut (n.red copacii) așa de mult, încât autobuzul a trebuit să meargă pe banda doi. Acolo fiind parcări înainte, n-au trebuit toaletați copacii, ori autobuzele nu pot merge să dea în crengi, se sparge parbrizul.

Frumusețea stă în ochii privitorului, dar specialiștii au tăiat, să nu credeți că au fost funcționarii Primăriei care nu au studii de specialitate în domeniu. Există o firmă cu care avem contract, acei specialiști au toaletat în funcție de situația din zonă, autobuzul nu poate merge pe două benzi.

Este și motivul pentru care s-a toaletat mai tare pe partea carosabilă, dar nu este nicio problemă, sunt niște arbori care înfrunzesc și vor da crengi noi în părțile celelalte!”, a punctat viceprimarul, într-o intervenție la Radio Cluj.

Sursa: monitorulcj.ro 

coral