Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) l-a avut, miercuri, 25 mai 2022, oaspete pe Áron Szilágyi, triplu campion olimpic și multiplu campion mondial și european de scrimă.

Áron Szilágyi și-a petrecut dimineața la UBB, unde a început ziua cu un antrenament în sala de fitness a Facultății de Educație Fizică și Sport, după care s-a întâlnit cu conducerea Facultății și studenții, scrimerul povestind despre cariera sa de sportiv și începuturile acesteia.

Sportivul a vizitat apoi clădirea centrală a UBB, unde a fost primit de prof. univ. dr. Magor Elek Kádár, vicepreședintele Senatului UBB. Acesta a vorbit despre comunitatea studențească a instituției, despre cursurile oferite de universitate și, totodată, despre dezvoltarea abilităților și competențelor de tip soft skill și hard skill. La încheierea întâlnirii, sportivul a vizitat prima sală de scrimă a Universității, construită la Universitatea Franz Joseph la acea vreme, astăzi aici se află Muzeul de Paleontologie al UBB.

Sportiv cu o carieră remarcabilă și atlet emblematic, Áron Szilágyi poate servi drept un bun exemplu pentru studenții universității.

coral