Un muncitor care lucra la un drum din Botoșani a murit după ce a fost lovit, sâmbătă dimineață, de o mașină, condusă de un şofer băut. 

Un angajat al unei firme de construcţii care executa lucrări de modernizare pe DN 29D, în judeţul Botoşani, a murit, sâmbătă, după ce a fost lovit de un autoturism care circula cu viteză. Autoturismul condus de tânărul de 27 de ani se deplasa dinspre municipiul Botoşani spre comuna Truşeşti, când a lovit un muncitor de 58 de ani, care lucra la modernizarea drumului naţional DN 29 D.

A condus sub influenţa băuturilor alcoolice

​Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 29D, între localitățile Victoria și Stăuceni, județul Botoșani, șoferul unui autoturism nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a lovit un lucrător care efectua reparații asupra carosabilului, angajat al unei firme private, pe un sector de drum semnalizat corespunzător, arată observatornews.ro

În urma impactului a rezultat decesul acestuia. Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției.

Conducătorul auto care a provocat accidentul mortal de pe DN 29D, în comuna Stăuceni, avea o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l în aerul expirat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu, pentru Agerpres.

coral