Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, a formulat un denunţ, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, pe numele unui bărbat, care i-ar fi promis o sumă de bani, cu titlu de mită, în scopul propunerii unei soluţii favorabile în cadrul unui dosar penal în care acesta ar fi fost cercetat.

Ulterior denunţului, ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant un bărbat, de 41 de ani, din comuna Sărăţeni, care ar fi oferit unei poliţist de la Secţia de Poliţie Rurală nr. 5 Miercurea Nirajului, 850 de lei, cu titlu de mită, pentru a propune o soluţie favorabilă, în cadrul unui dosar penal în care acesta ar fi fost cercetat, pentru comiterea unei infracţiuni la regimul rutier.

Suspectul, de 41 de ani, ar fi fost depistat în cursul anului 2018, pe raza comunei Eremitu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a dispus, faţă de suspectul în cauză, măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

coral