Deschidere integrală a traficului pe Lotul 1 respectiv finalizarea Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeș – Turda va avea loc în luna iunie 2021, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță a avut joi, 10 decembrie, ultima videoconferință din acest an cu antreprenorii proiectelor de infrastructură rutieră. Din analiza situației proiectelor a rezultat un ritm de lucru îmbunătățit pe anumite șantiere, fiind antreprenori care au avut o mobilizare bună, ceea ce a determinat respectarea sau chiar devansarea graficelor de execuție.

Totodată, a fost evaluată și situația proiectelor al căror stadiu nu corespunde termenelor asumate. Cu privire la acestea, managementul CNAIR s-a exprimat ferm asupra consecințelor care vor fi suportate de antreprenorii care nu respectă prevederile contractuale.

A fost analizată situația financiară a fiecărui contract, CNAIR asumându-și plata facturilor emise de către antreprenor, conform volumului lucrărilor executate.

Directorul General al CNAIR a insistat asupra formulării pertinente a eventualelor revendicări, întrucât cele care nu sunt corect fundamentate atrag îngreunarea derulării contractelor.

Referitor la programul de finalizare integrală a autostrăzii A10, Sebeș-Turda, antreprenorul lotului 1 și-a asumat punerea treptată în funcțiune a tuturor obiectivelor rămase de executat, titrează alba24.ro

Cu privire la întârzierile majore înregistrate pe lotul 2, Mariana Ioniță a subliniat necesitatea monitorizării stricte a antreprenorului, precum și obligația ca data de finalizare asumată să reprezinte termenul maximal pentru punerea în trafic a lotului 2

Săptămâna trecută  CNAIR a dat în trafic  Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda. 

Lungimea sectorului dat în trafic este de 14,8 km și face legătura între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN1 prin bretelele 5 și 6), Nodul Rutier Alba Iulia Sud și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 si 3).

Pe acest sector de autostradă este instituită o restrictie de viteza de 100km/h.

La cei 17 km de pe Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda lucrările au început în urmă cu aproape șase ani, iar în toată această perioadă s-au împotmolit în diverse probleme birocratice dar și din cauza lipsei de mobilizare a constructorului. coral