1.000 de proprietari de garaje din Mănăștur și Între Lacuri au primit somații de la Primăria Cluj Napoca pentru a fi demolate.

“Până în acest moment, avem demolate 1.500 de garaje, avem somaţii pentru peste 925 de proprietari de garaje, în etapa a doua, trimise chiar din noiembrie, termenul limită fiind martie. După această dată, intervenim noi să le demolăm.

Am avut o situaţie bună în cartierul Între Lacuri, unde am demolat deja 352 de garaje şi am amenajat deja toată zona cartierului, vom trece deja la etapa a doua, unde sunt deja trimise somaţiile, undeva la 160 de garaje.

Vreau să spun că au mai rămas câteva enclave de garaje în fiecare zonă unde am demolat, pentru că situaţia juridică a terenurilor nu este clară.

Pe Titulescu avem speţe de genul acesta, în cartierele Mănăştur şi Între Lacuri, lucrăm la o procedură de expropiere ca să nu mai rămână enclave şi să avem zone curate“, a declarar viceprimarul Dan Tarcea.

Până în acest moment, în oraş au fost demolate 1.500 de garaje. În municipiu există peste 10.000 de garaje.

Proprietarii care nu îşi demolează voluntar garajele vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei, suma pe care municipalitatea o cheltuie pentru ridicarea garajului în cauză, şi îşi vor pierde și dreptul la un loc de parcare în oraş.

coral