Încă 1000 de garaje vor fi dărâmate în cursul lunii septembrie la Cluj-Napoca, într-o încercare de a schimba imaginea cartierelor orașului. Viceprimarul Dan Tarcea susține că proesul de demolare va continua și în 2022.

Potrivit unor declarații date în cadrul unei emisiuni la radio, Dan Tarcea susține faptul că demolarea celor 10.000 de garaje de la nivelul municipiului merge într-un ritm mai lent deoarece odată cu demolarea se fac investiții în amenajarea de parcări la sol, în crearea de spații accesibile persoanelor cu dizabilități, pentru îngroparea punctelor gospodărești unde e posibil sau în spațiile verzi. La acest ultim capitol, municipalitatea încearcă să țină cont de unul dintre proiectele finaliste în procesul de bugetare participativă și să planteze un copac la fiecare trei locuri de parcare.

Odată cu venirea toamenei va începe demolarea de garaje în cartierele Plopilor și Mărăști. Deja anul acesta s-au demolat garaje în cartierul Grigorescu sau între Lacuri și în prezent în aceste zone intervine Regia Autonomă a Domeniului Public pentru reamenajarea parcărilor la sol.

coral