Un alt medic, bărbat din Cluj, a fost reținut în cazul eliberării adeverințelor care atestau fals vaccinarea pacienților. O tânără de 26 de ani din Cluj-Napoca a fost reținută joi pentru aceeași faptă.

 

„În urma percheziţiilor din data de 5 august, privind documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de fals informatic, cercetările au fost extinse şi asupra unui bărbat, din judeţul Cluj, pentru instigare la fals informatic.

Bărbatul, de 41 de ani, a fost reţinut, pentru 24 de ore. Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, să acceseze o platformă de evidenţă naţională a vaccinărilor şi să elibereze adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti-COVID-19”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Percheziții la Cluj

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic, prilej cu care au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, respectiv un telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator.

 

Zece persoane au fost citate şi audiate, iar faţă de o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a fost luată joi măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Tânără a eliberat mai multe adeverințe false

Medic colaborator la un centru de vaccinare din Ocna Mureş, aceasta ar fi accesat în data de 28 iunie registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă.

 

Urmează ca cele două persoane reţinute să fie prezentate, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. coral