Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a singurului Centru de Transplant Multiorgan din România și din sud-estul Europei avansează în ritm susținut.

Luni, 7 noiembrie a.c., s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru construirea acestui obiectiv medical de o importanță aparte atât pentru județul Cluj cât și pentru întreaga țară.

Proiectul a trezit interesul societăților specializate în domeniu, fiind depuse nu mai puțin de patru candidaturi pentru edificarea Centrului Integrat de Transplant de la Cluj. În perioada următoare comisia de evaluare va analiza documentațiile primite iar candidații selectați conform criteriilor stabilite vor fi invitați să depună ofertele tehnico-financiare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru, acela de a finaliza, în maxim trei ani, construcția clădirii care va găzdui Centrul de Transplant Multiorgan. Am convingerea că membrii comisiei de evaluare vor analiza cu maximă atenție fiecare candidatură primită, astfel încât, odată cu finalizarea etapelor procedurale, să putem atribui contractul de execuție într-un timp cât mai scurt.”

Edificiul medical ultramodern, de pe str. Hașdeu, va integra facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, iar în cadrul acestuia toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți, 176 de locuri de parcare și va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc.

coral