Consiliul Judeţean Cluj anunţă, vineri, că a fost eliberată Autorizaţia de Construire pentru Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca. Urmează ca, în maxim două luni, Consiliul Judeţean Cluj să scoată la licitaţie execuţia efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România şi sud-estul Europei. Investiţia va fi demarată pe un teren în suprafaţă de peste 74.000 mp. Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

”Astăzi, 18 februarie 2022, a fost eliberată Autorizaţia de Construire pentru Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca. Urmează ca, în maxim două luni, Consiliul Judeţean Cluj să scoată la licitaţie execuţia efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România şi sud-estul Europei”, a transmis CJ Cluj, într-un comunicat oficial.

”Ţelul meu este ca până la finele anului să fie demarată execuţia efectivă. Dacă lucrurile merg bine, în circa trei ani de zile, construcţia Centrului Integrat de Transplant va fi finalizată”, a afirmat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Această investiţie, care va poziţiona Clujul pe harta extrem de puţinelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren în suprafaţă de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Str. Haşdeu nr. 6.

Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operaţie şi chirurgie, zone de Imagistică şi U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii şi recoltare sânge, cabinete medicale şi săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienţi.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanţare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

coral