Achizițiile imobiliare au fost mereu percepute ca investiții sigure, așa că o afacere imobiliară în Cluj ar fi un pas îndrăzneț pentru tine, dar care ți-ar putea aduce afacerea de succes pe care cu siguranță că ți-o dorești.

Multe persoane se hotărăsc în această perioadă să înceapă o afacere proprie. O parte dintre afacerile pornite acum vor fi un succes – crizele au mereu câștigătorii lor. Oameni curajoși, care înțeleg și reușesc să valorifice oportunitățile apărute.

Dacă vorbim despre piața imobiliară din Cluj, aceasta era înainte de pandemia Covid-19 cea mai dinamică din țara noastră. Prețurile apartamentelor, dar și al caselor de vânzare în Cluj sunt unele dintre cele mai ridicate din România, în primul rând datorită dezvoltării pe care orașul a cunoscut-o în ultimii ani.

Vestea bună este că cererea pentru apartamentele sau casele de vânzare în Cluj rămâne una ridicată, așa că are sens să te gândești la propria afacere în domeniu.

Iată câteva lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a începe o afacere imobiliară în Cluj.

  1. Este o afacere imobiliară cea mai bună soluție pentru tine?

Dacă ești la început și încă eziți, este normal să o faci. Nu traversăm cea mai bună dintre perioade – vestea bună este însă că cei care au pornit și au reușit să construiască pe timp de criză, au găsit ulterior mai multe resurse pentru a se dezvolta. De ce nu te-ai număra printre acești antreprenori?

Domeniul imobiliar are avantajele sale, chiar și în perioadele de incertitudine economică. Piața imobiliară a fost mereu o variantă de refugiu pentru investitori, datorită siguranței acestui tip de investiții. În timp, indiferent de fluctuațiile de moment, prețul caselor a crescut.

O afacere imobiliară la Cluj are și aceasta o serie de avantaje indiscutabile. Clujul este unul dintre orașele mari ale României, cu o dezvoltare rapidă în ultimii ani, unul dintre liderii pieței imobiliare de la noi. Un oraș apreciat pentru standardul de viață oferit locuitorilor săi. Specialiștii estimează că vânzarea de case și apartamente la Cluj își va păstra dinamica ridicată și în următorii ani – chiar dacă este de așteptat ca piața să își încetinească creșterea.

  1. Mergi pe o agenție imobiliară independentă sau preferi o franciză imobiliară la Cluj

Ai decis să începi o afacere imobiliară la Cluj? Următorul pas este să alegi ce tip de agenție imobiliară vei avea – independentă sau în franciză.

O franciza imobiliară – așa cum este RE/MAX, îți va oferi o afacere la cheie, în cadrul căreia te vei dezvolta rapid, alături de un brand deja cunoscut pe piață. Dacă optezi pentru o agenție imobiliară în regim propriu, posibil să ai cheltuieli mai mari decat cele estimate și să pornești la drum susținut doar de propriile cunoștințe.

Fiind o perioadă de incertitudine economică, posibil ca avantajul pornirii sub umbrela unui business de succes să facă diferența. Dacă alegi, de exemplu, franciza imobiliara RE/MAX, în doar câteva luni înveți și beneficiezi de întreaga experiență de peste patru decenii a brandului. Un sistem ce s-a perfecționat în permanență pentru a funcționa în condițiile pieței actuale, care îți va arată în detaliu cum să conduci un business în real estate. Poți, așadar, să treci la treabă încă din primele săptămâni.

  1. Alege oamenii potriviți și investește în pregătirea lor

Oamenii cu care lucrezi își vor aduce un aport esențial la dezvoltarea afacerii tale imobiliare. De priceperea și modul în care va ști fiecare agent imobiliar să câștige încrederea clienților va depinde succesul afacerii tale. Dacă decizi să mergi alături de franciza imobiliară RE/MAX, de exemplu, vei beneficia de o serie de programe de training, mentorat și suport, resurse prețioase pentru angajații noi și chiar și pentru cei care au deja o experiență în domeniu.

Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos, iar noua ta afacere să prospere în cel mai scurt timp! Și da, ne-am bucura să te alături celor șase agenții RE/MAX  existente deja în Cluj Napoca, ajutând oamenii să găsească cele mai potrivite variante de apartamente și case în Cluj! coral