Un preot din Turda a sesizat poliția pentru  că a fost agresat de un inspector de specialitate la serviciul administrativ din cadrul DGASPC Cluj, care este și soțul unei procuroare de la Parchetul Tribunalului Cluj, ce s-a pensionat recent.

Până la restructurările recente de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj, preotul Florian Șimonca a fost coordonatorul Centrului de recuperare psiho-neuro-motorie pentru copiii cu handicap „Sfânta Irina” -Turda. Acum este simplu educator, notează clujust.ro.

În data de 14 februarie, o echipă de la Direcție a mers la Turda pentru a încheia procesul verbal de predare-primire între Șimonca și noul coordonator, Dragoș Grădinariu. Preotul a explicat că multe bunuri de la centru aparțin unei fundații care a sponsorizat centrul cu ele și nu pot fi trecute în procesul verbal ca aparținând Direcției. Acest lucru însă l-a enervat pe inspectorul Dragoș Grădinariu, lider de sindicat, care l-ar fi lovit pe preot, potrivit sursei citate.

„Polițiștii municipiului Turda au fost sesizați la data de 14 februarie a.c., prin plângere, de către un bărbat de 40 de ani, referitor la faptul că în cursul zilei ar fi fost lovit de o altă persoană. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind efectuate activități specifice pentru verificarea și stabilirea tuturor împrejurărilor și a circumstanțelor în care a avut loc evenimentul”, anunță IPJ Cluj.

Preotul nu a vrut să comenteze faptele întâmplate în cursul zilei de luni. Directorul DGSPAC Cluj, Nicoleta Molnar, a recunoscut existența conflictului și a precizat că a fost demarată o anchetă administrativă pentru clarificarea situației de conflict create. 

coral