Există două tipuri de oameni: cei care se vaccinează dorind să capete imunitate împotriva virusului Sars-CoV-2 și cei care așteaptă să se infecteze pentru a avea anticorpi. Se pare că cei care au căpătat imunitate după trecerea prin boală sunt mult mai câștigați. Conform unui studiu realizat de Centrul Medical Sheba din Israel, anticorpii celor care au trecut prin boală oferă o rezistență mai mare, față de cei generați prin vaccinare.

1. Adevărul despre vaccinul anti-COVID

Studiul respectiv a fost făcut pe 432 de persoane. El nu se axează doar pe cantitatea de anticorpi generați ci și pe randamentul acestora. Specialiștii au monitorizat mai multe luni pacienții implicați în studiu. Conform rezultatelor obținute, atât numărul, cât și randamentul anticorpilor era superior celor generați de persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin, decât cei ai persoanelor care trecuseră prin boală.

Însă, odată cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat. Deși cantitatea de anticorpi a continuat să scadă în ambele cazuri, randamentul lor a slăbit între cei vaccinați. În cazul celor trecuți, pe de altă parte, prin boală s-a ameliorat.

Spre surprinderea cercetătorilor, cifrele analizate au arătat că randamentul și cantitatea anticorpilor celor trecuți prin boală cu un indice de masă corporală de 30 sau superior (nivel de obezitate) au fost mai mari. În cazul celor al căror IMC era sub 30 (persoane cu exces de greutate sau cu greutate normală), lucrurile au stat diferit.

2. Persoanele obeze, care au trecut prin Covid-19, sunt protejate împotriva infectării

Astfel, respectivul studiu evidențiază faptul că persoanele cu obezitate, care au trecut deja prin boală, sunt mai bine protejate împotriva infectării. Pe de altă parte, persoanele cu exces de greutate sau cu greutate normală nu sunt protejate.

„Aceste rezultate oferă informaţie specifică a răspunsului imunitar ce poate explica nivelul de protecţie diferenţiat împotriva COVID-19 între cei infectaţi prealabil şi cei vaccinaţi”, a subliniat Carmit Cohen, unul dintre oamenii de știință. https://substantial.ro/ne-am-vaccinat-degeaba-anti-covid-studiul-care-va-schimba-tot-ceea-ce-se-stia-despre-vaccinuri/

coral