A venit anotimpul de vară, iar temperaturile crescute te fac să renunți la gătit? Ei bine, noi îți vom recomanda cea mai simplă rețetă de negresă cu dovlecei. Da, ai auzit bine! Acest preparat face furori în întreaga lume, deoarece se prepară extrem de rapid, este deosebit de savuros, iar dovlecelul face textura mult mai fragedă, umedă și fină. Iată desertul perfect pentru vară!

Negresă cu dovlecei, reţeta care face furori în întreaga lume

Multe gospodine nu se dau în vânt după gătit în această perioadă, deoarece temperaturile sunt extrem de ridicate și produc o stare de disconfort. Totuși, prăjiturile sunt preferatele celor mici, așa că trebuie să facem un mic efort ca să le facem pe plac. Cel mai recomandat este să alegi un desert care să se prepare rapid, să nu fie grețos și să poată fi servit alături de o cupă de înghețată de vanilie. Rețeta care bifează toate aceste aspecte este negresa cu dovlecei.

Deși poate părea extrem de ciudat la prima vedere, această legumă are o aromă pe care nu o vei observa deloc în desert, însă oferă o textură extrem de fragedă și fină. Negresa este un desert foarte iubit și apreciat, iar această variantă nu te va dezamăgi niciun moment, ba chiar te vei îndrăgosti de ea imediat. Cu un gust intens, un mijloc moale, prăjitura se poate servi în orice moment al zilei alături de o cupă de înghețată. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Ingrediente

120 de grame de făină

30 de grame de cacao neagră

o linguriță și jumătate de praf de copt

puțină sare

un sfert de linguriță de ienibahăr

un sfert de linguriță de scorțișoară

un ou mare

200 de grame de zahăr

80 de ml de ulei vegetal

două lingurițe cu vanilie

300 de grame de dovlecel ras

65 de grame de nucă zdrobită

150 de grame de chipsuri de ciocolată

Mod de preparare

Într-un bol se adaugă făina, cacaua, praful de copt și adaugă un praf de sare, pudra de ienibahar și scorțișoara. Într-un alt vas separat se bate oul împreună cu zahărul și vanilia, apoi se adaugă treptat uleiul și se amestecă aproximativ 15 secunde.

Deasupra de adaugă amestecul de ingrediente uscate: dovleceii, nucile și chipsurile de ciocolată. Compoziția obținută se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează și se introduce la cuptorul preîncălzit, iar timpul recomandat este de 40 de minute. După ce s-a copt, negresa se lasă să se răcească, apoi se poate servi. Spor la treabă și poftă bună! coral