Magistrații Tribunalului Cluj au finalizat dosarul în care Kumal Tej Bahadur, cetățean nepalez, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de tentativă de omor.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 8 ani i 6 luni de închisoare, cu executare, și plata sumei de 10.000 de euro , cu titlu de daune morale, către victima sa și a sumei de 22.357 lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, cu titlul de cheltuieli de spitalizare ocazionate de internarea persoanei vătămate.

Kumal Tej Bahadur, cetățean nepalez și angajat al firmei Eco Garden SRL, cea care s-a ocupat ani de zile de gazonul de pe Cluj Arena, lucra alături de alți 13 concetățeni. Potrivit contractului de muncă, cetățenilor li s-au oferit și locuri de cazare, astfel că cei 14 nepalezi locuiau într-un centru de pe strada Hameiului din Cluj-Napoca.

La sfârșiturl lunii aprilie a anului trecut, Kumal Tej Bahadur a provocat un scandal în centrul respectiv, luându-se la bătaie cu mai multe persoane, fără să poată să fie oprit. Un martor a sunat la 112, iar când au ajuns polițiștii, agresorul era de nestăpânit, iar victimele pline de sânge. Una dintre ele fusese lovită cu un topor în cap.

Bărbatul a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar pentru că Inspectoratul de Poliție Cluj nu are Centru de Arest Preventiv, locația fiind în curs de renovare, Kumal a fost transportat la Sălaj în Centru de Arest de acolo.

„În data de 28.04.2021, organele de intervenţie au fost încunoștințate prin apel unic de urgenţă 112 despre faptul că în Cluj Napoca a avut loc o altercaţie între cetăţeni străini.

Din cercetări a rezultat că în jurul orei 05.00, într-un imobil locuit de 14 cetăţeni nepalezi a avut loc un conflict în care suspectul K.T.B. s-a înarmat cu un topor şi i-a aplicat lovituri la nivelul capului victimei T.B. Apoi, K.T.B. a coborât la demisolul imobilului şi l-a lovit în zona capului pe R.B.K.. În continuare, S.S. l-a prins de mâini pe agresor iar apoi cei doi s-au dezechilibrat şi au căzut, moment în care S.S. a fost lovit şi el cu toporul în zona lobului urechii stângi”, arătau reprezentanții Parchetul Tribunalului Cluj.

În cursul nopții, nepalezul și-a provocat răni pe corp, încercând să se sinucidă, motiv pentru care procurorul de caz a cerut instanței internarea medicală a agresorului. 

Hotărârea pronunțată de către Tribunalul Cluj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

 

coral