Utilizatorii Netflix care folosesc conturile prietenilor sau rudelor ar putea să fie nevoiți să își facă propriul abonament ca să poată să urmărească în continuare seriale și filme pe platforma de streaming.

Compania încearcă să oprească fenomenul de împărțire a contului cu alte persoane care nu locuiesc în aceeași gospodărie cu proprietarul abonamentului, scrie BBC.

Unii utilizatori din Marea Britanie au raportat că în momentul în care au accesat platforma de streaming le-a apărut un mesaj în care scria: „Dacă nu locuiți împreună cu proprietarul acestui cont, aveți nevoie de propriul dvs. cont pentru a vă uita în continuare (la filme și seriale)”.

Aceștia au fost apoi rugați să introducă un cod trimis prin SMS sau e-mail proprietarului contului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, „acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturile de pe Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”.

Netflix încearcă să împiedice utilizatorii neeligibili, deși nu este clar câte persoane folosesc platforma încălcând politicile companiei.

Platformele de streaming , precum Netflix, HBO Go, Amazon Prime și Disney+, permit utilizatorilor să creeze mai multe profiluri în cadrul aceluiași cont, însă doar dacă locuiesc în aceeași gospodărie cu proprietarul abonamentului.

 

coral