Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Velea, a declarat ca o noua ordonanta militara va fi emisa, cel mai probabil saptamana viitoare, in contextul pandemiei de coronavirus care afecteaza Romania.

”Dupa 8 vine intotdeauna 9”, a spus Vela, mentionand ca trebuie introduse ”exceptiile de la rigurozitate”, asa cum s-a intamplat in cazul soferilor si cu navigatia.

”Da, dupa 8 vine intotdeauna 9. Saptamana viitoare vom da, probabil, inca o ordonanta, in sensul in care ar trebui sa mai reglam zona de sud, granita cu Bulgaria, Ungaria, unde exista un tranzit pentru muncile agricole. Ar mai trebui sa introducem in exceptiile de la rigurozitate, asa cum am facut cu soferii, si cu navigatia pe vase”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la Digi 24.

”Cu siguranta, va mai exista o ordonanta!”

Marcel Vela a mai spus, totodata, ca mai exista si alte propuneri, acestea fiind facute de unii dintre ministri. Si vor mai fi modificari in functie de decretul emis de presedintele Klaus Iohannis. Dar, cu certitudine, va mai fi emisa o ordonanta militara.

”Mai sunt si alte propuneri facute de colegii ministri. Probabil in functie de decretul pe care il va emite presedintele Klaus Iohannis vor aparea modificari. Cu siguranta, va mai exista o ordonanta. Se va numi 1, daca se semneaza decretul, sau 9”, a mai transmis Marcel Vela.

coral