Clujenii au uitat că e pandemie și s-au înghesuit într-un nou magazin deschis în Platinia

De la marea deschidere de vineri și până acum, magazinul a fost continuu populat de clujenii nerăbdători să achiziționeze produsele celebrului retailer.

Magazinul Sinsay, localizat în Platinia Shopping Center, a avut inaugurarea în data de 9 aprilie și încă de atunci îmbulzeala nu s-a diminuat. Clienții s-au îngrămădit în spațiul relativ limitat al magazinului, fără să le mai pese de distanța socială sau de alte precauții.

„În mod normal ar trebui să se intre în număr de maxim 40 de persoane, de altfel câte sunt și coșurile de cumpărături, însă acest lucru nu s-a respectat deloc încă de la deschidere. Doamna directoare mi-a spus să las să intre toți, cu sau fără coș și puteți vedea rezultatul: coada e până afară. Ar trebui respectate și acele săgeți care arată pe unde trebuie să intri și pe unde ieși. Nici de asta nu s-a mai ținut cont, fiecare umblă în legea lui”, a explicat domnul responsabil cu securitatea magazinului.  

Coadă chiar și în zile lucrătoare

Deși zilele de weekend au trecut, acest lucru nu a slăbit coada care se tot face la casele de marcat, munca angajaților devenind tot mai solicitantă.

„Foarte aglomerat. De dimineață până seară avem coadă la case”, a spus unul dintre angajați.

„Peste tot s-a făcut coadă: și la case și la cabinele de probă. Am zis că vin în timpul săptămânii ca să prind mai liber dar de unde! E miercuri și tot nu ai pe unde să pășești”, a fost comentariul unei cliente.

În conformitate cu regulile de prevenire a răspândirii Covid-19, distanța dintre persoane dintr-un spațiu închis ar trebui să fie de cel puțin 1,5 m, iar în incinta magazinelor numărul celor care intră trebuie limitat, în funcție de spațiul disponibil. Din păcate, aceste măsuri nu se mai aplică în condițiile în care vânzările cresc.

  coral