În ciuda tensiunilor amplificate dintre Rusia și Ucraina, premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire neașteptată. Potrivit ultimelor informații, șeful Executivului s-a întâlnit cu omologul său israelian marți, 22 februarie. Despre ce au discutat cei doi?

Ultima Oră

10:40 – Ucraina, războiul personal al lui Putin. Ce rol joacă SUA și NATO

10:36 – Se dau toți banii în doar 7 zile! Vestea momentului pentru milioane de români. O mare companie a făcut anunțul

10:34 – Bilanț COVID miercuri, 23 februarie! Câte cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore? Date oficiale GCS

10:28 – Nicolae Ciucă a dat lovitura! Întâlnire de gradul zero. Ajutor nesperat pentru România

10:20 – Averea toatală a celor mai bogați ruși a scăzut cu peste 30 de miliarde de dolari

10:13 – Apare un nou partid în România! Șoc total pe scena politică. Tocmai s-a înființat

10:05 – Restricții anti-COVID dure luate de autorități în Hong Kong: Testare obligatorie pentru întreaga populație

Guvernul României anunță că premierul Nicolae Ciucă a avut marți o întâlnire cu omologul său israelian, premierul Naftali Bennett. În ceea ce privește discuțiile purtate, cei doi șefi de guverne au discutat pe teme legate de pandemie, întărirea cooperării economice și comerciale și securitate regională.

Totodată, sursa citată arată că pentru România, Statul Israel e cel mai important partener comercial din Orientul Mijlociu. În cadrul discuțiilor de astăzi, premierul Nicolae Ciucă a ținut să transmită mulțumiri pentru sprijinul oferit României de către Statul Israel în perioada de vârf a pandemiei, când a oferit 40 de concentratoare de oxigen.

În același timp, șeful de la Guvern a mai vorbit și despre relațiile foarte bune între cele două state și guverne și dorința de a marca prin continuitate această relație și în perioada următoare.

Refertor la tensinile dintre Rusia și Ucraina, conform informațiilor transmise de către Guvern, prim-ministrul român a anunțat întreaga deschidere și sprijinul în chestiunile legate de situația dificilă din Estul Ucrainei, ca și față de toate problemele sau clarificările de care ar avea nevoie partea israeliană pe acest subiect.

Cum poate ajuta Israelul România

La rândul său, premierul israelian, Naftali Bennett a vorbit despre modul în care Israelul poate ajuta România. Mai exact, acesta a subliniat importanța cooperării în domeniul securității, al sănătății dar și în domeniul cibernetic, acolo unde partea israeliană are un nivel tehnologic ridicat.

Totodată, Guvernul României mai precizează că înaltul oficial israelian a  ținut să evidențieze și deschiderea totală față de România, precum și dorința ca piața israeliană să beneficieze de cât mai multe produse românești.

În același timp, premierul israelian a mai vorbit și despre deschiderea pentru a întări componenta turistică în România, afirmând că a vizitat țara noastră alături de familie.

La finalul discuțiilor, premierul israelian Naftali Bennet a venit și cu o propunere pentru omologul său. Mai exact, acesta l-a invitat pe premierul român, Nicolae Ciucă într-o vizită oficială în Israel. Guvernul României mai precizează că discuția a făcut referire și la planificarea unei reuniuni a celor două guverne, care ar urma să fie organizată în perioada următoare. coral