Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Măsura vine după ce Bădălău a fost audiat la DNA, într-un dosar de corupţie. Niculae Bădălău este în prezent vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Niculae Bădălău, reținut duminică seară de DNA într-un dosar de corupție, a fost deputat PSD, senator PSD și ministru al economiei, înainte să ajungă, în iunie 2020, vicepreședinte al Curții de Conturi. Când a obținut funcția de la Curtea de Conturi și-a dat demisia din cea de președinte al filialei PSD Giurgiu, declarând că era timpul să facă acest pas, „după 30 de ani de politică”.

Niculae Bădălău, 61 de ani, este de doi ani consilier de conturi și vicepreședinte la Autoritatea de Audit la Curtea de Conturi a României.  Până să fie votat de Parlament în vara anului 2020 pentru această funcție, Niculae Bădălău a avut trei mandate de parlamentar.

Prima oară a candidat pe listele PSD în 2004, iar până în 2008 a fost deputat și membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Estonia și Republica Panama. În legislatura 2008-2012, Niculae Bădălău a fost ales senator pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Albania, Republica Elenă și Republica Lituania.

În legislatura 2016-2020, Niculae Bădălău a fost ales senator pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Populară Chineză, Republica Letonia și Regatul Țărilor de Jos (Olanda).
 

coral