La Cluj, oamenii au ignorat distanțarea socială și au fost prezenți în număr mare la înmormântarea bulibașei Mircea Rostaș. Forțele de ordine nu au intervenit.

Înmormântare fără restricții la Cluj! Oamenii au ignorat distanțarea socială și au fost prezenți la înmormântarea bulibașei Mircea Rostaș, relatează România TV. Acesta era supranumit şi cel mai mare judecător al staborurilor din zonă.

Înmormântarea a avut loc conform tradițiilor rome. Deși majoritatea celor prezenți purtau mască la slujba din curtea casei, lumea s-a îmbulzit în casă lângă sicriu. Scena s-a reluat și când sicriul a fost scos în curte. Potrivit presei locale, în curte a fost amplasat un cort, cu muzică și gustări.

Discursurile celor prezenți au fost transmise atât în limba română, cât și în limba romani. În momentul în care coșciugul a fost scos din casă, oamenii au aruncat cu petale de trandafiri.

„Fratele Deia era un om cunoscut în toată țara, era un om priceput, învățat, care știa să sta de vorbă cu orice om. A condus familia, era un stâlp al familiei”, a spus una dintre persoanele prezente. O altă persoană a precizat: ”Asistăm astăzi la plecarea unui om. Vedem viața a omului cum este? 70 de ani spune Sfânta Scriptură… 80 pentru cei puternici. Care e viața unui om până la 70 de ani? Ce roade aduce?”

A fost prezent și fiul său, închis la Penitenciarul Gherla

Bulibața Mircea Rostaș a murit la vârsta de 74 de ani. În ultima vreme s-a aflat sub observația medicilor, fiind internat în spital. La înmormântare a fost prezent și unul dintre fiii bărbatului, care este închis la Penitenciarul Gherla. A beneficiat de o învoire pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum.

coral