• Apar noi detalii despre Bogdan Lazăr, tânărul de 25 de ani care a murit în cumplitul accidet de pe Calea Moților.

  • Potrivit DIICOT Cluj, acesta era cunoscut organelor de anchetă ca fiind un traficant de etnobotanice, fiind în trecut arestat preventiv.

Potrivit ofițerilor antidrog, acesta, împreună cu fratele său, Andrei-Vlăduț, vindea plicurile cu substanțe pe care le primiseră de la tatăl lor, Călin Septimiu Lazăr.

”Lazăr Septimiu Călin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse psihoactive. În perioada august-octombrie 2015, a procurat substanței psihoactie și le-a transportat la domiciliul său, unde le-a ambalat în pliculețe de plastic, după care le-a pus la dispoziție fiilor săi Lazăr Bogdan și Lazăr Andrei-Vlăduț, pentru a fi distribuite mai multor persoane, printre care Alexandru Uioreanu (fiul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj – n.a.)”, arată procurorii DIICOT Cluj.

În 2019, instanța Tribunalului Cluj a admis o sesizare formulată de ”petentul condamnat Lazăr Bogdan şi a înlocuit pedeapsa amenzii penale neexecutate în cuantum de 66,4 zile amendă (6.640 lei), aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, cu obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 66 de zile în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca sau în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca”.

Pierduse o sumă mare la păcănele

Potrivit unor surse, în noaptea accidentului tânărul pierduse o sumă importantă de bani la aparate, așa-zilele păcănele, motiv pentru care ar fi părăsit barul cu păcănele în trombă, nervos.

Din câte se pare, mașina cu care a făcut accidentul și în care a murit, un autoturism marca BMW, fusese luată împrumut.

 

coral