Un localnic din Caracal, fost angajat al Primariei, a dat noi detalii despre Gheorghe Dinca, barbatul acuzat ca le-a omorat pe Alexandra si Luiza, despre care spune ca este un om periculos. El le ofera anchetatorilor o noua pista: cadavrele ar fi putut fi aruncate intr-un canal de irigatii.

Barbatul, care spune ca a lucrat ani de zile la Primaria din Caracal si la sistemul de irigatii din zona, a mers, marti dimineata, in fata casei lui Gheorghe Dinca, in incercarea de a le da anchetatorilor informatii despre locul in care acesta ar fi putut ascunse cadavrele.

„Am vazut ca a indus in eroare, am vazut ca a fost in balta, a cautat prin balta pe acolo, e o eroare ce va spune, zice ca din Olt. Undeva aici, la un kilometru jumate, e un canal care merge si se varsa in Olt, adica de irigat, se trage apa din Olt si ajunge in Dunare. Si el pe aici… Daca te duci la un kilometru jumate e o conducta, un sifon de apa, care nu merge de 13 ani, si el de aici pana acolo face 5 minute cu masina, s-ar putea acolo sa fie aruncata, prin verdeata aia, prin canale, au 7 metri adancime. Acolo nu s-a facut control”, a spus barbatul.

El a povestit ca, in urma cu mai multi ani, pe cand sapa un canal, Gheorghe Dinca ar fi iesit la el si la colegii lui cu o ranga si un topor.

„Am trecut pe aici de multe ori, cunsosc acest om, ca am undeva a patra, a cincia casa un neam, si am venit odata sa iau niste piese, n-a lasat pe nimeni sa intre, aici la poarta a stat. Am lucrat in cadrul primariei si am bagat apa si a vazut ca am sapat in coltul ala de acolo, a iesit cu ranga si cu toporul la noi sa ne bata ca ce cautam acolo. Era foarte violent”, a mai sustinut barbatul, care a spus despre Gheorghe Dinca ca este un om periculos.

Gheorghe Dinca si-a recunoscut duminica ambele crime, atat in cazul Alexandrei, cat si al Luizei.

coral