Anchetatorii fac noi precizări în cazul lui Sebi, băiatul dispărut acum două săptămâni de lângă Arad. Băieţelul este căutat de către autorităţi însă, pana în acest moment, nu a fost găsit. Părinţii lui Sebi, care l-a trimis la muncă la stână, vin însă cu o nouă ipoteză şocantă. Ei afirmă că sunt siguri că băiatul lor a fost răpit și îi cer celor care au făcut acest lucru să le lase copilul să se întoarcă acasă.

O descoperire făcută de către anchetatori i-a speriat pe apropiaţii băiatului.

Noi precizări în cazul lui Sebi

Anchetatorii au făcut noi precizări în cazul dispariţiei lui Sebi. Aceştia au descoperit urme de sânge și câteva haine, relatază România TV. Însă, după verificarea amănunțită a probelor găsite s-a ajuns la concluzia că acestea nu au legătură cu băiatul dispărut în urmă cu două săptămâni în judeţul Arad.

Băieţelul a dispărut după ce patronul unei stane l-a luat la muncă. Sebi ar fi ajuns la locul stabilit și-ar fi făcut treaba, doar că, din spusele celui de la stână, ar fi plecat în pădure să caute fructe de pădure şi nu s-a mai întors.

Părinţii acestuia au alertat autorităţile, iar de atunci se desfăşoară o adevărată acţiune pentru găsirea copilului. Pentru găsirea acestuia s-au implicat poliţia, pompierii şi mai mulţi voluntari.

Căutările au fost declanșate imediat după sesizare, fiind în desfășurare și la acest moment, pe o zonă extinsă de 30 de kilometri pătrați.

Forțele de ordine au fost suplimentate, fiind implicați în căutări 47 de polițiști cu 18 autospeciale, 22 de jandarmi cu 6 autospeciale, 3 câini de urmă, unul aparținând I.P.J. Arad și 2 aparținând I.J.J. Arad, 22 de pompieri cu 4 autospeciale, 10 polițiști de frontieră cu 3 autospeciale şi 2 autospeciale cu camere de termoviziune, 6 polițiști locali cu 2 autospeciale, 18 pădurari precum și 120 de voluntari cu autoturisme de teren.

Cornel Corbei, tată: „Ciobanul a zis că la 4 a venit cu oile și l-a văzut pe copil acolo și după un timp nu a mai știut nimic de el. El a crezut că s-a întors acasă. Bănuiesc că copilul, din greșeală, a ieșit la asfalt, l-a luat careva cu mașina și nu mai vrea să-l dea.”

Adela Orădan, mama copilului: „Este strigător la cer prin ce trec, nu îmi vine să cred ce trăiesc. Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el.”

Ce spuneau poliţiştii

Sâmbăta, 16 ianuarie, când au fost reluate căutările băieţelului, Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad,declară că „nu sunt indicii de răpire, în condițiile în care orice informație verosimilă a fost verificată”.

La lăsarea nopții s-a încheiat o nouă zi de căutări. Zăpada proaspăt așternută a făcut imposibilă folosirea câinilor de urmă.

„Nu avem noutăți, dar toate persoanele implicate, polițiști, pompieri, pădurari și voluntari, speră să-l găsească pe Sebastian”, a spus Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Poliției Arad. Pe 14 ianuarie, un bătrân de 61 de ani a fost găsit după două săptămâni de la dispariție. A fost o veste care aduce speranță.

„Se investighează toate pistele, orice informație verosimilă. Nu există indicii de răpire”, spun polițiștii implicați în cercetări. „A fost audiat tot satul”, completează ei.

Persoanele care îl cunosct pe Sebi, copilul dispărut, spun că, în ciuda vârstei, băiatul știa foarte bine zona. Este prea puțin probabil să se fi rătăcit.

  coral