Bilanțul anunțat zilnic de Grupul de Comunicare Strategică arată o scădere a numărului de cazuri noi de coronavirus, însă în creștere este numărul celor care ajung în stare gravă la spital. Nicolae Ciucă a precizat dacă se impun sau nu noi restricții în România.

Cu toate că numărul cazurilor noi de coronavirus este mai mic comparativ cu săptămânile trecute, spitalele din România gestionează cu greu situația, având în vedere că tot mai mulți bolnavi au nevoie de îngrijire în secțiile de terapie intensivă, starea lor fiind una gravă. 

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat ce se va întâmpla de Crăciun și de Revelion în România

Deși au existat voci care au afirmat că ar fi nevoie de introducerea unor restricții severe pentru a limita răspândirea noului coronavirus, premierul interimar Nicolae Ciucă a precizat că acest lucru nu se va întâmpla în luna decembrie, starea de alertă fiind deja prelungită.

„Nu în această lună, nu în această perioadă, nu în perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, din datele pe care le avem, nu vedem o creştere spectaculoasă, ca să impunem aceste… ca să impună o astfel de decizie. (…) Putem să constatăm o scădere în fiecare zi a numărului de persoane pozitive, ceea ce ne determină ca în perioada imediat următoare să nu luăm măsuri, ceea ce s-a şi concretizat în Hotărârea de guvern adoptată vineri, astfel încât să rămânem în paleta de măsuri stabilită prin hotărârea anterioară.”, a spus premierul interimar Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro .

Întrebat dacă autoritățile din România sunt pregătite în cazul în care situația se va agrava, Nicolae Ciucă a spus că s-a discutat deja cu personalul medical, astfel încât să fie găsite soluții în cazul în care numărul de cazuri noi de coronavirus va crește în perioada următoare.

„Suntem pregătiţi şi pentru această ipoteză, pentru acest scenariu. Am discutat şi în şedinţa de guvern de vineri. În momentul acesta, la sediul Ministerului Afacerilor Interne se discută ca managerii de spital din municipiul Bucureşti, şefii unităţilor de primiri urgenţe şi ATI, astfel încât să identificăm toate posibilităţile, toate măsurile pe care noi le putem lua astfel încât să nu avem surprize de acest gen.”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, premierul interimar Nicolae Ciucă i-a sfătuit pe oameni să evite deplasările și reuniunile de familie pentru a nu favoriza răspândirea noului coronavirus, menționând că și el va proceda la fel de Crăciun și Revelion.

coral