Un bărbat din Brăila a făcut infarct când a văzut cât are de plată pe factura de la gaze, iar soţia lui a chemat imediat Salvarea pentru a fi dus la spital.

Brăilenii care sunt abonaţi ai ENGIE au primit facturile aferente lunii decembrie iar sumele ce trebuie achitate sunt de până la zece ori mai mari decât până acum. Lovitura primită de brailenii este cu atat mai dură cu cât consumatorii ştiau că preţurile au fost plafonate de catre Guvern şi că nu ar fi trebuit sa achite aceste sume. Este şi cazul unui bărbat care, după cum a povestit el pentru InfoBrăila.ro., a ajuns la spital din cauza surprizei pe care a avut-o când a primit factura de gaze.

“Va scriu în legatură cu factura de gaz primită ieri. Este de speriat, în sensul că, pentru un consum aproape dublu faţă de luna noiembrie, s-a emis acum o factură de 10 ori mai mare. Vă dau exemplul meu, pentru un consum de 91 metri cubi luna trecută s-au plătit 283 de lei, iar acum, la 190 de metri cub trebuie să platesc 2.000 de lei. Cum să plătesc eu această sumă, să fac rată la bancă? Dar lunile viitoare? Ce ne aşteaptă?", a povestit bărbatul pentru sursa citată.  

Bărbatul a făcut infarct de supărare şi a ajuns la spital.   "Soţia mea a chemat Salvarea, că mi s-a facut rău când văzut. Noi murim de foame în casî şi ăştia işi bat joc de noi! Medicii mi-au zis că am făcut infarct de supărare. Noroc că m-au dus la spital şi mi-au dat ceva care a dizolvat, nu ştiu eu exact, dar mi-au zis să mă feresc de supărari. Cum să mă feresc de nenoricirea care se abate peste noi în fiecare zi?!”, a mai scris bărbatul.  

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis, marţi, că 80% din consumatori casnici au beneficiat de compensare şi plafonare la facturile de energie electrică şi în jur de 60% la factura la gaze naturale.   Oficialul a mai precizat că aşteaptă raportul ANPC privind furnizorii care nu au emis facturile cu compensare şi plafonare, iar pentru cei care nu au respectat legea se poate ajunge până la ridicarea licenţei. 
 

coral