Legea spune ca este ilegal sa se monteze centralele termice in apartamente in perioada de toamna-iarna, deoarece reteaua de calorifere este deja incarcata. Cei care vor dori sa isi monteze o astfel de centrala, vor fi nevoiti sa astepte pana la primavara, atunci cand va fi sistata furnizarea de caldura in sistem centralizat.

De ce acte ai nevoie si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi daca vrei sa-ti instalezi o centrala termica pe gaz

Daca esti hotarat sa-ti instalezi o centrala termica in apartament pentru a nu mai depinde de sistemul centralizat de incalzire, iata ce pasi ar trebui sa urmezi si de ce acte ai nevoie.

Primul pas pe care ar trebui sa-l faci in acest sens este acela de a obtine acordul de proiect al distribuitorului de gaz, insa pentru a-l primi ai nevoie de urmatoarele acte:

cerere de acces la sistemul de distributie gaze naturale;
formular tip cu acordul investitorilor initiali ai coloanei de gaz, adica vecinii care au deja instalata o centrala termica;
acordul asociatiei de proprietari, actul de proprietate si acordul coproprietarilor, copia cartilor de identitate ale coproprietarilor.

Urmatorul demers in vedrea obtinerii acordului distribuitorului de gaz, dupa ce ai procurat toate actele necesare expuse mai sus, va fi parcurs de catre o firma autorizata ANRE, care se ocupa si de proiectarea si executarea lucrarii de utlizare a gazelor naturale.

Dupa parcurgerea pasilor de mai sus, trebuie sa depui o cerere de debransare catre furnizorul de agent termic. Poti trimite aceasta cerere si pe e-mail si imediat vei primi un numar de inregistrare. Apoi, in maxim 10 zile de la depunerea cererii de debransare va trebui sa primesti avizul pentru debransare. Insa, pentru asta vei avea nevoie de:

acordul vecinilor;
acordul asociatiei de proprietari si un proiect de debransare, executat de o firma specializata.

coral