Ies noi informatii la iveala in cazul Sorinei, fetita luata cu mascatii pentru a fi data in adoptie unui cuplu de romani stabiliti in America. Maine, copila implineste opt ani si, inainte de ziua ei de nastere, ea a facut o scrisoare socanta in care si-a exprimat cele mai importante dorinte pe care le are.

Scrisoarea socanta scrisa de Sorina, fetita de 8 ani luata cu mascatii

Scrisoarea emotionanta a Sorinei, fetita din Baia de Arama luata cu forta din casa asitentilor maternali, a fost prezentata de Mihai Gadea in emisiunea sa, “Sinteza Zilei”. In randurile asternute pe o foaie de caiet scolar tip 2, copila a marturisit ca isi doreste sa ramana in familia in care a crescut pana acum si ca vrea sa fie audiata de autoritatile din Romania.

“Maine, pe 25 aprilie, este ziua mea. Fac opt ani, iar eu nu imi doresc decat sa raman cu mami, tati, surioara mea si fratii mei mai mari. Nu vreau sa plec in America. Eu vreau sa fiu audiata de autoritatile statului roman. Sunt mare si stiu ce imi doresc” este scrisoarea scrisa de fetita luata cu mascatii dintr-o casa din Baia de Arama.

Mircea Badea a reactionat imediat cand a auzit radurile notate de Sorina si a subliniat ca nu ea ar fi scris ideea cu audierea in tara. “E destul de putin probabil ca un copil de opt ani sa scrie din capul lui: «Vreau sa fiu audiata de autoritatile statului roman». E foarte greu de crezut, dar nici nu mi se pare foarte relevanta aceasta scrisoare pentru ca Instanta deja a decis. Uneori copiii pot sa aleaga si ce nu e bine pentru ei”, a declarat Mircea Badea in cadrul emisiunii prezentate de Mihai Gadea.

Cazul Sorinei, copila luata cu mascatii pentru a fi data in adoptie, a revoltat intreaga Romaniei

Fetita din Baia de Arama a fost adoptata de o familie de romani din America, dupa ce nicio familie din tara nu a dorit sa o adopte, potrivit autoritatilor. Si fosta asistenta maternala a dat de doua ori declaratie ca nu doreste adoptia, potrivit autoritatilor. Pe de alta parte, familia la care a crescut fetita pana acum spune ca i-a fost refuzata adoptia.

Cazul a generat si proteste. Zeci de oameni au demonstrat in aceasta dimineata in Baia de Arama, orasul in care a trait pana acum copila adoptata. Oamenii sunt nemultumiti de felul in care au actionat autoritatile.

coral