Dacă unele persoane reușesc să facă față izolării, bătrânii țării se chinuie cu lipsurile și cu singurătatea. Acesta este și cazul unei femei din Brașov, rămasă fără hrană și bani, neavând nici un ajutor în această perioadă dificilă.

Bătrâna a cerut ajutor unei femei pe care a văzut-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește.
Femeia care a ajutat-o pe bătrână, pe nume Elena Mate, a povestit despre această întâmplare dureroasă, în care pensionara i-a cerut bani de pâine, cu promisiunea că îi va înapoia banii în momentul în care va primi pensia.

“Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada “Constructorilor” nr 2. Inainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă: “Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14″”, povestește femeia.

“M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Intr-un bloc cu atâtea apartamente și atăți vecini. Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund.”, continuă Elena.

Ea mai descrie și momentul în care i-a dus cumpărăturile bătrânei, dar și că nu dorește să primească nici un ban înapoi.

“Am intrat in magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței. Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, cateva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam in buzunar. Am sunat la interfon și am intrat. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea.”, a mai adăugat Elena Mate.

O bătrână izolată a cerut bani de mâncare pe stradă

“Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna cand ia pensia. O voi suna să o intreb dacă mai are nevoie de ceva. Până in seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singuratate. Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată. Am ajuns plângând in scara blocului meu.”, povestește femeia, trecută și ea de prima tinerețe.

Mai mult, femeia face un apel la persoanele care cumpără alimente în exces, dar nu se gândesc și la cei mai puțin norocoși.

“Oameni buni… Cand luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se stie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu stim cum rămânem.”, a scris Elena Paula Mate în postarea de pe Facebook. coral