Aproape 300 de ani de existență are biserica ortodoxă din Sic, iar scurgerea timpului a afectat serios acoperișul lăcașului de cult.

Biserica de lemn din Sic este situată pe o mică colină, în partea satului numită “Jeleri”, denumire datorată populației românești care trăia în acea parte de sat. Biserica are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Este datată din anul 1731, conform inscripției ce se găsește deasupra intrării în biserică. Constucția se află pe lista monumentelor istorice.

„Pereții bisericuței au cunoscut de-a lungul timpului bucuriile și nevoile multor credincioși, care și-au ridicat cu nădejde rugăciunile către bunul Dumnezeu”, spune preotul paroh Vasile Turi. „Mica noastră comunitate vrea să își salveze lăcașul de rugăciune. Acum bisericuța noastră a îmbătrânit, iar acoperișul ei strigă cu glas tânguitor după ajutor. Noi îi suntem datori să îi redăm farmecul aparte de odinioară, să fie un nou început pentru noi și urmașii noștri!”

Apelul făcut pe rețelele sociale a început să dea roade, astfel că deja a sosit o parte din șindrila necesară refacerii acoperișului. De asemenea, se încearcă o intervenție de ajutoare prin proiectul „Ambulanța pentru monumente”, derulat de Asociația Monumentum.

Cei care doresc să fie de ajutor în această misiune pot face donații în numerar sau în contul RO18RNCB0111158851280001, deschis la BCR.
Persoană de contact: preot-paroh Vasile Turi, telefon 0762639017.

coral