Briana Szabo este o sportiva în vârstă de doar 16 ani, legitimată și susținută de Winners Tennis Club Cluj, și a reușit un succes important la Cairo.

La capătul unui meci care a durat peste trei ore, Briana Szabo a învins-o pe franțuzoaica Emeline Dartron (440 WTA), scor 4-6, 7-6, 6-3, în primul tur al competiției din capitala Egiptului.

În urma acestui succes, tânăra jucătoare din Cluj-Napoca a reușit accederea între primele 1000 de jucătoare ale lumii, mai precis pe locul 975 WTA în clasamentul live.

Turneul Futures de la Cairo are premii în valoare de 25.000 de dolari, iar pentru victorie, sportiva 5 puncte. Dacă va ajunge în fazele superioare ale competiției, Briana Szabo ar avea șansa de a acumula peste 50 de puncte.

Următorul adversar al tinerei jucătoare este Emily Welker (861 WTA), în fața căreia românca a cedat recent, la tie-break, scor 3-6, 6-3, 4-10. 

În 2021, Briana Szabo a beneficiat de un wild-card și a evoluat pe tabloul principal la Winners Open, dar și în calificările Tranyslvania Open, cele două turnee WTA 250 care au avut loc la Cluj-Napoca.

coral