Un tânăr de 21 de ani din localitatea Dancu, din județul Iași, a fost găsit spânzurat de familie în casă la 15 minute după ce a lăsat un mesaj de rămas-bun unor prieteni pe internet. Acesta a fost resuscitat și se află sub tratament de specialitate la spital.

Echipajul SMURD Iași a intervenit luni seară în cazul unui tânăr de 21 de ani din Dancu, care a încercat să se sinucidă, spânzurându-se în casă. Familia a fost alertată de un mesaj pe care tânărul l-a lăsat unui grup de prieteni online și l-au găsit, după estimarea medicilor, la 15 minute de când acesta s-a spânzurat.  Conform declarațiilor martorilor, băiatul mai are acum o șansă, fiindcă familia a început manevrele de resuscitare imediat după ce a fost descoperit, fiind ajutați și de către echipajul de poliție care a ajuns la fața locului înaintea ambulanței.

„După sosirea echipajului de Terapie Intensivă Mobilă s-a reluat circulația spontană după alte cinci minute de resuscitare. La computerul tomograf au apărut semne ale unui edem cerebral, fără fractură de coloană cervicală. A fost tratat în Unitatea de Primiri Urgențe și apoi transferat la Spitalul de Neurochirurgie”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef la UPU SMURD Iași. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași au precizat că se cercetează motivele care l-au făcut pe tânăr să recurgă la un astfel de gest.
 

coral