Poliţiştii de frontieră din Borş au găsit, marţi, o femeie din Ucraina care a încercat să iasă ilegal din ţară ascunsă în cabina unei autoutilitare, în locul pentru odihnă al şoferului, un bărbat din România.

"În data de  01.09.2020, în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român R.C., în vârstă 33 de ani, conducând autoutilitara marca Opel, înmatriculată în România. La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă în locul destinat șoferului pentru odihnă, o persoană de sex feminin", a transmis, miercuri, subcomisarul Loredana Chifor, purtător de cuvânt al ITPF Oradea. 

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana este cetățean ucrainean şi are 33 de ani. Şoferul le-a spus poliţiştilor că a luat-o pe femeie dintr-o staţie PECO şi a ascuns-o în cabina autoutilitarei pentru a o ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", a mai transmis reprezentanta ITPF Oradea. 

coral