O femeie din Măguri-Răcătău, județul Cluj, care fusese preluată de SMURD, a născut în drum spre spital. Paramedicii au luat decizia de a trage ambulanța pe dreapta și au fost nevoiți să asiste la naștere. Paramedicii au ajutat la nașterea micuței/ Sursă foto: ISU Cluj

Echipajul de salvare s-a îndreptat către localitatea Măguri Răcătău din județul Cluj, unde o femeie însărcinată în 40 de săptămâni spunea că începe să simtă contracțiile nașterii.

Paramedicii au fost luați prin surprindere de bebelușul nerăbdător să ajungă pe lume așa că au tras pe dreapta și au ajutat-o pe femeie să nască.

„Echipajul SMURD de la Garda de Intervenție Gilău a avut parte de o misiune memorabilă în localitatea Măguri Răcătău. În jurul orei 16:00, colegii noștri au fost solicitați să transporte la spital o femeie însărcinată în 40 de săptămâni, care resimțea deja contracții. Paramedicii și-au dat seama că o naștere este iminentă, așa că au tras pe dreapta și au asistat-o pe mămică. 

În cele din urmă, aceasta a născut în ambulanță o fetiță perfect sănătoasă, de două kilograme și jumătate. Bucuroasă, mama a spus și cum o va chema pe micuță: Maria Georgiana. Ulterior, cele două au fost preluate de o altă ambulanță SMURD, ajungând în siguranță la spital”, au transmis reprezentanții ISU Cluj, conform monitorulcj.ro

Comandantul echipajului, Deak Francisc Claudiu, care de-a lungul carierei a mai asistat la trei nașteri în condiții similare, a mărturisit că momentul a fost „de-a dreptul special”.

„Am avut un echipaj minunat și ne-am coordonat foarte bine. E cel mai natural și frumos lucru care se poate întâmpla. O naștere înseamnă cercul vieții. A fost de-a dreptul special”, a mărturisit comandantul de echipaj, plutonierul adjutant Deak Francisc Claudiu.

coral