O femeie a fost găsită decedată, iar o alta în stare de inconştienţă, într-un apartament din Oradea, în imobil pompierii detectând valori ridicate de monoxid de carbon, precum şi prezenţa gazului de butelie.

''Marţi, în jurul orei 12,15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana' al judeţului Bihor a fost sesizat de către un apelant al Sistemului Unic 112 cu privire la faptul că, într-un apartament situat la etajul doi al unui bloc de pe Bulevardul Dacia din municipiul Oradea, în care domiciliau două femei în vârstă de 88 şi 79 de ani, se simţea miros puternic de gaz şi că una dintre acestea părea a fi inconştientă, iar cealaltă decedată'', informează ISU Bihor.

Pentru gestionarea situaţiei, la faţa locului au fost mobilizate imediat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, cu o ambulanţă SMURD de tip B2, o autospecială de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Echipajele SMURD au acordat îngrijirile care se impuneau septuagenarei aflate în stare de inconştienţă, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

''Din nefericire, cealaltă victimă, în vârstă de 88 de ani, nu a mai putut fi salvată, medicul declarând decesul acesteia'', arată sursa citată.

Pompierii militari au efectuat măsurători cu aparatura din dotare, detectând valori ridicate de monoxid de carbon, precum şi prezenţa gazului (de butelie) în apartament (acesta din urmă în concentraţie redusă, întrucât apelantul, după pătrunderea în locuinţă, a deschis ferestrele şi a închis butelia).

De asemenea, echipajele de pompieri au detectat prezenţa gazului şi în casa scării şi au procedat la ventilarea acesteia. Totodată, au fost verificate apartamentele situate la etajul superior şi la cel inferior.

coral