Clipe de panică pentru doi părinţi tineri! O fetiţă de 2 ani a ajuns la Urgenţe, pentru că a înghiţit 14 magneţi. A crezut că sunt dulciuri colorate şi i-a înghiţit unul câte unul.

Becca a înghiţit magneţii într-un moment de neatenţie al mamei ei, Sam. Iniţial, cadrele medicale au crezut că micuţa se simte rău pentru că ar avea apendicele perforat. În momentul în care fetiţa a început să se simtă mai rău, i s-a făcut radiografie, iar razele X au arătat care este, de fapt, problema. În stomacul micuţei erau mai multe bile de metal multicolore. Mai mult, fiind vorba de magneţi, aceştia se conectaseră, formând o minge mai mare.

14 magneți, pericol pentru viața micuței

De urgenţă, medicii au operat-o şi i-au scos magneţii. Din câte se pare, unii făceau parte din jucăriile fratelui mai mare. Acum, părinţii vor să ceară interzicerea lor.

„Cu toții ne-am jucat cu ele de la Crăciun, sunt foarte amuzante pentru a face tot felul de forme distractive. Am cumpărat trei seturi, așa că erau aproximativ 650 de bile prin casă. Sunt atât de mici, încât nu ştii că 14 au dispărut”, a declarat mama.

Intervenţia nu a fost chiar de rutină şi a durat 2 ore şi jumătate. Doctorii din comitatul Essex, din Marea Britanie, au reuşit să o salveze pe fetiţă, pericolul major fiind trecut. Acum, ea se află în plină recuperare.

Îngrozitor a fost pentru părinţi şi faptul că nu reuşeau să găsească un medic care să o consulte pe micuţă, în contextul pandemiei de covid.

”Am sunat la doctori, dar cu Covid a fost un coșmar”, a spus femeia.

Acum, mama Beccăi îi sfătuieşte pe părinţi să aibă şi mai multă grijă, pentru a nu trece prin situaţia lor.

”Vă rog, dacă cineva le are, scăpați de ele. Rezultatul final ar fi putut fi fatal”, a mai adăugat aceasta. coral