O firmă din Florești, cu zero angajați, zero cifră de afaceri și datorii de 250 de lei spamează poștele clujenilor și îi amenință că dacă le dau jos pliantele nesolicitate vor suferi consecințe legale.

Quickleaf Media, o societate înființată în 2018, spamează scările de bloc ale clujenilor cu anuțuri publictare și afișe, în același timp locatarii fiind amenințați că deteriorarea acestora se pedepsește conform legii. Bineînțeles, pentru afișarea acestor afișe nu există acordul asociațiilor de proprietari sau de locatari, acestea fiind instalate, peste noapte, în mod pur abuziv și fără ca cineva să fie întrebat dacă le dorește sau nu. ”Nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem sau nu aceste afișe, pur și simplu ne-am trezit cu ele că ocupă scara blocului, fără să aveam un beneficiu de pe urma acestora”, ne-a declarat un administrator de asociație de proprietari, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Societatea, controlată de către un anume Florin Munteanu, fost agent de vânzări Telekom, care se recomandă ca fiind ”Media Manager”, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de zero lei, având zero angajați și înregistrând datorii de 250 de lei. 

Cu toate acestea,este cât se poate de clar că societatea încasează venituri considerabile de pe urma publicității nesolicitate și a ocupării abuzive a spațiilor din cadrul scărilor de bloc din Cluj, din moment ce firme precum Epinvest, Mafcom sau Masterfol plătesc pentru respectiva reclamă.

Amplasarea de mijloace de publicitate este reglementată de către Legea 185/2013 care, la art 16, arată faptul că ”Amplasarea mijloacelor de publicitate la o distanță mai mică de 3,00 m față de limita de proprietate a imobilelor proprietate privată a persoanelor fizice și/sau juridice se va realiza doar cu acordul proprietarilor acestor imobile și astfel încât să nu afecteze accesul și utilizarea acestora.” Este evident că societatea în cauză nu respectă prevederile legii mai sus mențonate, din moment ce ”reclamele” sunt poziționate chiar în incinta imobilelor proprietate primată, deci la o distanță mai mică deât cea prevăzută de lege, și fără a avea acordul prealabil al proprietarilor. 

coral