Emil Boc împrumută idei pentru oraș de la primăria Boston. Edilul s-a întors recent dintr-o vizită în America, efectuată în cadrul Cluj Future of Work (CFW), program prin care orașul se pregătește pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piața forței de muncă.

"Bostonul este recunoscut ca un puternic hub al inovării, după modelul Silicon Valley, dar în extrema opusă a Americii. Am fost la Primăria Boston, unde avem deja o relație foarte bună cu divizia de inovare – se numește "New Urban Mechanics". Până în 2022 vom implementa acest model și la Cluj.

Această divizie are ca scop principal să culeagă și să testeze idei și proiecte din sociate și dacă sunt fezabile le implementează. Un exemplu este aplicația "Where is my school bus", care arată părinților în orice moment unde sunt autobuzele care duc copiii la școlă, pe traseul spre și dinspre școală.

Am să propun Consiliului Consultativ de Inovare și IT să realizeze un brainstorming și să dezvolte o asemenea aplicație și pentru Cluj", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE

coral