O aventură în munţi, pe vreme rea, s-a transformat într-o adevărată luptă pentru supravieţuire!

Un bărbat de 45 de ani din Constanța s-a rătăcit pe drumul spre Vârful Omu şi a peregrinat două zile şi două nopţi, pe un frig pătrunzător, până a fost găsit.

A scăpat cu viaţă datorită echipamentului foarte bun pe care îl purta.

Bărbatul este pasionat de drumeţii montane şi luni, a venit special pentru un traseu în Bucegi. Şi-a lăsat maşina la telecabina de lângă Padina-Peștera şi a plecat singur la drum. Însă vremea s-a înrăutăţit, şi turistul nu doar că s-a rătăcit, dar a rămas şi fără baterie la telefon, aşa că nici nu putea cere ajutor.

Epuizat, pe o ceață densă, apoi pe lapoviţă, omul a îndurat un frig pătrunzător şi se gândea că nu va reuşi să scape cu viaţă. Salvamontiştii din Dâmboviţa au observat însă maşina nemişcată din parcare şi au dedus că proprietarul a coborât de pe traseu, aşa că au început să îl caute.

Într-un final l-au găsit undeva între Babele şi vârful Omu. Turistul era la capătul puterilor, după două nopţi petrecute sub cerul liber, pe vreme aspră! Salvatorii l-au coborât în siguranţă, apoi bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital, pentru o evaluare generală.

coral