Incidentul a avut loc miercuri seară pe terenul de fotbal, public, din parcul de pe Bulevardul 1 Decembrie din cartierul Grigorescu. Terenul a fost închis provizoriu de către autorități, după ce una din porțile metalice de joc s-a desprins și a rănit un minor, în vârstă de 10 ani, potrivit EBS Radio.

Potrivit relatărilor de la fața locului, confirmate și de tatăl băiatului, tânărul s-ar fi agățat de poartă și aceasta s-a desprins, lovindu-l puternic la tâmplă.

La fața locului au sosit atât Poliția, Poliția Locală cât și echipajele medicale de la Serviciul de Ambulanța Cluj, iar tânărul a primit îngrijiri pe teren, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Copii.

Bărbatul a rămas o bună perioadă de timp pe terenul de fotbal, până la sosirea criminaliștilor care au cercetat incidentul. Ei au verificat, împreună cu tatăl băiatului, stabilitatea celeilalte porți. Părintele copilului spune că nici aceasta nu ar fi suficient de stabilă, existând un balans puternic, în momentul în care cineva se agață de aceasta. Tatăl băiatului spune că este nedumerit cu privire la cine va suporta consecințele incidentului.

Pe de altă parte, unul dintre angajații care s-au ocupat de închiderea cu lacăt a terenului a încercat să explice că porțile de fotbal sunt prinse cu mai multe șuruburi, la sol, și sunt suficient de stabile dacă sunt folosite corespunzător, dar că tinerii nu respectă regulile de utilizare și de aceea există riscul desprinderii.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Poliție al județului Cluj au precizat că în cauză s-a deschis dosar penal, pentru vătămare din culpă.

Parcul public de joacă din cartierul Grigorescu este împărțit în mai multe zone, în centru fiind situat terenul de fotbal, sintetic, dotat cu nocturnă. Acesta poate fi utilizat în mod liber și este unul intens folosit, pe toată durata zilei, în special seara.

coral