O zicala veche spune: „Cu bani nu poti cumpara fericirea!” Privind insa aceste imagini, ne dam seama foarte usor ca nici macar propriile cumparaturi nu pot fi platite la pretul corect. De ce? Pentru ca sunt pur si simplu subtilizate de aceasta vanzatoare extrem de iute de mana careia corectitudinea nu pare sa-i fie prietena.

O vanzatoare dintr-o piata destul de aglomerata din China cantareste pestele proaspat cumparat de clienti, insa nu cu cele mai bune intentii. Profitand de aglomeratie si de lipsa de vigilenta a oamenilor, aceasta femeie inlocuieste in mod voit pungile ce contin pestele cantarit cu altele pe care le tine la indemana sub tejghea.

Intentia sa este vizibila si fara indoiala cantitatea de peste din sacosa schimbata este cu mult mai mica. Indemanarea vanzatoarei este surprinzatoare, aceasta reusind sa distraga atentia clientilor pentru a le schimba pungile in mare graba.

Noi, ca si clienti, mergem cu incredere la piata pentru a face cumparaturile obisnuite si ne asteptam ca si vanzatorii sa ne trateze cu corectitudine. Poate ca ar trebui sa ne intrebam de ce exista oare astfel de oameni care nu cunosc ce inseamna respectul, increderea sau cinstea?

In situatii de acest gen interventia autoritatilor ar fi binevenita pentru ca astfel de comportamente nu sunt demne de o societate civilizata. Dupa ce am vazut aceste imagini, ar trebui sa fim cu mult mai atenti in momentul in care mergem la cumparaturi!

coral