Studiul realizat de Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate, Institutul National de Sanatate Publica si Guvernul Romaniei a dezvaluit faptul ca, la nivel mondial, in anul 2016, 39% dintre adulti erau supraponderali si 13% erau obezi. Peste 41 de milioane de copii cu varste sub 5 ani erau supraponderali sau obezi si peste 340 de milioane si adolescenti cu varste intre 5 si 19 ani erau supraponderali sau obezi in 2016.

GREUTATEA IN EXCES OMOARA MAI MULTI OAMENI DECAT SUBGREUTATEA!

In Romania zilelor noastre obezitatea morbida afecteaza peste 25% dintre romanii de peste 18 ani. Conform Mediafax, acest procent creste pana la 30% pentru persoane cu varste intre 40 si 59 de ani si ajunge la peste 40% pentru persoanele de peste 60 de ani. 

Un studiu realizat de ORO (Obezitatea in Romania) a relevat faptul ca obezitatea morbida este mai frecventa in randul barbatilor romani decat in randul femeilor romance. In Romania, obezitatea afecteaza peste 23% dintre barbati si peste 20% dintre femei. 

ESTE OBEZITATEA O BOALA?

Desi oamenii refuza sa accepte faptul ca obezitatea este o boala grava din cauza careia mor ANUAL peste 2000 de oameni, obezitatea este o afectiune extrem de complexa. Obezitatea este o afectiune nutritionala, metabolica si… surpriza, PSIHOLOGICA. 

O persoana obeza este un om cu o grasime corporala acumulata in exces. Aceasta acumulare de grasime afecteaza atat de puternic sanatatea incat aceasta reprezinta una din principalele cauze de deces la nivel mondial. Cu toate acestea, desi obezitatea este atat de frecventa in randul oamenilor la nivel global si ucide fara mila, obezitatea reprezinta una din cauzele de deces care pot fi prevenite.

CAND NE PUTEM CONSIDERA OBEZI?

Ne putem considera obezi atunci cand indicele de masa corporala (IMC) depaseste 30. Atunci cand limita de 30 IMC este depasita, masurile pentru vindecarea obezitatii devin imperios necesare. Drept urmare indicele masei corporale nu trebuie sa depaseasca …………….

Continuarea articolului Obezitatea morbida – cauze, riscuri, complicatii si tratament si alte informatii despre chirurgie bariatrica cluj, tratament obezitate cluj, tratament varice cluj pe site-ul bogdanamza.ro.

Vivadiva studio coral