Mai mulți muncitori vietnamezi care lucrează la Cluj sunt acuzați că au furat un câine maidanez din Gilău, pe care apoi l-au omorât și l-au mâncat.

La sfârșitul săptămânii trecute, câinele unui paznic de la Castelul Rakoczi Banffy din Gilău a dispărut. Cățelul era legat în curtea castelului, iar proprietarul a găsit urme de sânge care duceau spre halele în care sunt cazați vietnamezii, scrie ziarulclujean.ro.

În frigiderul vietnamezilor a fost găsită o parte din câine.

„La data de 22 februarie, în jurul orei 08:40, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Florești au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras și probabil ucis un câine de rasă comună care se afla în curtea Castelului Rakoczi Banffy din comuna Gilău.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetările pentru stabilirea exactă a stării de fapt, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și uciderea animalelor cu intenție fără drept”, transmite IPJ Cluj.

coral