Polițiștii clujeni au reținut pentru 24 de ore un tânăr care produs un accident rutier soldat cu pagube materiale în timp ce conducea băut.

”La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 6 Poliție Rurală Florești au depistat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Stăuceni, județul Botoșani, care a condus un autoturism pe raza localității Florești și care a fost implicat într-un accident rutier din care au rezultat pagube materiale”, transmite IPJ Cluj.

Existând suspiciunea că tânărul s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, în urma testării rezultând o concentrație de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, cel în cauză a fost condus la o unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

coral